Personlig vekst

Elsk den du vil!

Der er en viktig ting som jeg har snakket med ungene mine om for lenge siden. Jeg mener at alle skal få elske den man selv vil. For meg så er det en menneskerett, og jeg vil ikke at folk skal diskrimineres på grunn av sin legning. Det er det jeg mener, og det forteller jeg til mine barn. Man skal ikke måtte gjemme seg vekk, eller holde seg inni skapet. Samfunnet vårt skal ha plass til oss alle.

Nå aner ikke jeg om mine barn i det hele tatt kjenner på slike ting. Men jeg ville at de skulle vite allerede som små, at jeg elsker dem uansett hva som føles riktig for dem. Og jeg mener at det er riktig å prate med barn om dette temaet. Da jeg vokste opp, så snakket vi ikke om dette hjemme. Og jeg vet at det ikke var så mye snakk om det offentlig heller. Men jeg tenker at åpenhet er viktig uansett.

Å respektere hverandre betyr alt. Og jeg vrenges inni meg når jeg hører om det hatet som mange mennesker opplever. Sånn skal det ikke være! For man skal kunne ha kjærlighet i livet sitt, og ingen andre kan bestemme det. Det handler tross alt om dype følelser, og hvem kan legge seg opp i det. Man må la folk få ta sine egne valg, og leve det livet de selv ønsker.

For meg så er det en selvfølge. Og jeg vet at der finnes mange som ikke mener det samme som meg. Jeg har jobbet med mine tanker rundt dette temaet over tid. For jeg fikk som voksen koillegaer med annen legning enn min egen. Og jeg ble så rystet da jeg merket hvordan de ble behandlet. Den stille utestgengelsen var helt forkastelig! Og folk så rart på meg fordi jeg valgte å være venn med vedkommende.

Jeg har jobbet med egne fordommer, og kommet frem til mitt synspunkt. Når jeg leser om det hatet som de lever med, så blir jeg sint. Vi må slutte med dette tullet , og faktisk innse at det ikke er farlig. Ethvert menneske skal ha rett til å elske den man vil, og ta sine egne valg! Vi har et ansvar, og vi må lære barna våre å være respektfulle mot hverandre.

Så der fikk jeg sagt dette, og jeg står for hvert ord! Jeg ønsker alle sammen en fortsatt fin kveld, og gleder meg til vi ses igjen her på bloggen i morgen tidlig!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *