Personlig vekst

Ikke fortell meg at jeg er stygg!

Gjennom livet så har jeg fått høre masse hets, og masse vondt om mitt utseende. Det har handlet om alt fra overvekt, til store ører. Jeg tror nesten ikke at en eneste kroppsdel har sluppet unna hetsen. Og jeg tok i mot som om det var helt normalt. For det var jo egentlig normalt for meg. Jeg fikk høre det på skolebussen, på skolen , i gymtimene og i friminuttene. Det var jo bare sånn det var. Da skal jeg love deg at man begynner å tro på det til slutt. Det er så skadelig, og ingen grep inn for å stoppe det.

Dessverre opplevde jeg det også i store deler av voksenlivet. Helt til jeg fikk nok. Da var det slutt. Og jeg kan love deg noe her og nå. Jeg tillater ikke at folk kritiserer mitt utseende! Det som blir skrevet på nettet, er vanskelig å styre. Men hets slipper ikke gjennom i mitt kommentarfelt. Og når jeg møter mennesker som slenger med leppa, så svarer jeg igjen. Og da er jeg ikke særlig nådig mot den som det gjelder. Jeg er stort sett en blid dame, men da kan jeg tenne på alle plugger!

Å bli glad i sin egen kropp, har vært et nesten umulig prosjekt for min del. Men etterhvert som jeg har kommet meg gjennom terapien, så har jeg gradvis akseptert meg selv. O da ser man på seg selv med helt andre øyne enn før. Det er rart hvor blind man blir dersom man lever med hets i hverdagen. Det borer seg fast i hjernen, og forsøker å vippe deg av pinnen. For bare få år siden ville jeg aldri kunnet ta bilder eller video av meg selv. Ikke til privat bruk engang.

Nå er jeg på internett, og dere kan google meg. Da kommer der opp masse bilder, og jeg stikker hodet mitt frem i offentligheten. For meg så er det ei skikkelig seier! Og jeg er begynt å bli glad i den kroppen som jeg lever i nå. Det er ikke lett, og det kommer ikke til å bli helt borte. Men jeg vet at det ikke er aktuelt å godta hets lenger! Jeg har valgt å stå opp for meg selv, og ta livet mitt tilbake. Det føles godt, og det er også litt skummelt. Men jeg kikker på bildene fra denne uken, og smiler. For jeg synes jeg er fin.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *