Hverdagen

Jeg blir rasende på 1-2-3!

Som alle andre så har jeg sider ved meg selv som jeg ikke liker. Og det kan noen ganger være skikkelig dumt og slitsomt. Jeg kan bli skikkelig sint i løpet av få sekunder dersom noen trigger meg. Jeg er ikke stolt over det i det hele tatt, men jeg må bare erkjenne at jeg har ganske kort lunte. Noen ganger klarer jeg å innse at det snart sprekker, og da trer jeg ut av situasjonen hvis det er mulig. Men noen ganger så klikker jeg altfor fort. Da kan det komme ut ord som gjør meg skikkelig flau i etterkant.

Dette er spesielt vanskelig dersom det er ungene mine som trigger meg. Men jeg er et vanlig menneske, og jeg blir sint. Det er like fælt hver eneste gang, og jeg vet jo at det ikke er det smarteste trekket man kan gjøre. Men noen ganger blir det hett, og da kan jeg lire av meg noen setninger som jeg egentlig ikke vil si. For meg så er det ekstra viktig å snakke med ungene mine i etterkant av et slikt utbrudd. Det er viktig å kommunisere, og kunne si unnskyld. Noen ganger så må jeg som mamma bli ekstra streng.

Barna må jo lære at voksne også har følelser, og at noen ganger blir det for mye for oss også. Det kan være vanskelig for både voksen og barn. Man skal sette grenser, men ikke gjøre det for hardt. Noen ganger mislykkes jeg der, og det gjør de aller fleste foreldre iblant. Når dette skjer, så trekker jeg meg litt tilbake, og roer meg ned. Så kan jeg deretter forsøke å gå i en dialog om det som skjedde. Men aller først må vi komme inn i tryggheten igjen. Det er utfordrende for meg, og jeg har vært fortvilet mange ganger.

Det er ikke lett å takle alt som skjer i en travel hverdag. Og jeg tror nok at mange foreldre kan kjenne seg igjen i dette. Men så tenker jeg at det blir bra igjen. Men man å være villig til å både gi og ta. Det er ofte en slags kamp mellom foreldre og barn. Særlig i pubertetstiden og ungdomstiden. Så jeg vet at det kommer til å bli bedre med tiden. Jeg elsker ungene mine over alt på denne jord. Men jammen meg kan de trigge mammaen sin skikkelig. Jeg føler meg trygg på at vi kommer oss gjennom det på en bra måte.

Det er veldig viktig for meg å være ærlig med barna mine. Så vi snakker om mange ting, og følelser er et av de heteste emnene som vi er innom i løpet av dagen. Vi har nok en vei å gå før vi klarer å forstå hverandre helt. For nå er det så mye som skjer, og hormoner bobler over. Da må vi bruke tid, og finne løsninger som passer vår familie. Jeg er ikke engstelig for å erkjenne at mammarollen krever sitt. Men det er den viktigste rollen jeg har, og jeg vil jo være en god mamma.

Det er dessverre sånn at fortiden min har skadet meg. Så når min kropp kjenner igjen ulike ord eller følelser, så får hodet mitt panikk. Jeg har heldigvis forklart ungene mine dette, og de vet hvorfor jeg er sånn. Men det er likevel et sårt punkt for meg. De siste årene har jeg sortert mange tanker og følelser. Det var godt å få de plassert der de hører hjemme. Så jeg klarer meg bedre, og mitt sinne varer ikke lenge. Det viktigste for meg er at vi prater sammen, forklarer hverandre hva som gikk galt og så tilgir vi hverandre.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!