Personlig vekst

Jeg skadet meg selv!

Jeg vil gjerne dele noen tanker med dere, men det er vanskelig for meg. For jeg føler på så mye skam i forhold til dette temaet. Men jeg har egentlig fagbrev i verbal selvskading etter alle årene med negativt tankesett. Det som ble sagt til meg som barn, sitter i enda. Den psykiske volden som jeg levde under i mange år, kan enda få meg til å skade meg selv med negative ord.

Det er viktig for meg å skille hva som er mitt eget, og hva som skyldes andres oppførsel mot meg over lang tid. Og jeg tar ikke på meg mer ansvar enn det som faktisk er mitt. Men jeg sitter egentlig alene igjen med sårene, og jeg må selv stå for den videre behandlingen av disse sårene. For selv om det har gått mange år, så husker kroppen min det så altfor godt.

Jeg trodde på dem som sa jeg var stygg. Det var jo bare sånn det alltid hadde vært. For min hjerne var så opplært til å takle de ordene på sin egen måte. Og der finnes ikke en slette knapp i hjernen. Man må leve med det som sitter der, og det er hard jobbing over lang tid som kan fjerne noe av det. Tenk at jeg faktisk etter hvert godtok det som en slags sannhet.

Nå er jeg endelig sterk nok til å ta et oppgjør med meg selv på dette punktet. Det er på tide å rette opp hodet, og gå rakrygget videre i livet. For jeg er ikke stygg. Det er ikke sant. Og jeg er ikke dum heller. Så da er det jo masse bra å ta med seg videre i hverdagen. Men selv om jeg vet dette, så må jeg på daglig basis kjempe meg gjennom det. Sånn er det bare.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!