Personlig vekst

Jobb med folk som er bedre enn deg!

Jeg liker å møte nye mennesker, og få nye kontakter i mitt nettverk. For jeg har opplevd at jeg lærer masse av mennesker som er flinkere enn meg. Det handler ikke om at jeg da er dårlig. Men at jeg våger å lære av andres erfaringer. Det kan føre meg videre, og vise meg en vei videre. Mange ganger så handler det om små detaljer, og det kan forandre hele planen din. Jeg suger til meg ny kunnskap, og så ser jeg hvordan jeg kan bruke det i min jobb. Det er viktig å lytte til andre, men samtidig ha fokus på hvordan denne kunnskapen kan brukes hos deg.

Når jeg hører på en live sending fra Anne Brith Davidsen (min mentor), så kan jeg lære mange, små knep som fører meg videre. For det handler om å lytte, tenke og så gå til handling i din egen situasjon. Det er ikke sikkert at det hun sier er så veldig ukjent eller nytt. Men når man virkelig lytter, så kan man finne mange gullkorn. Og det er kanskje akkurat det jeg trenger for å komme meg videre. Jeg har lært utrolig masse de siste månedene, og jeg elsker å få nye tips og ideer.

Vi må ikke være så redde for å jobbe med mennesker som er høyere kvalifisert enn det man er selv. Fokuser heller på å lage deg ett nettverk, og bidra positivt på din egen måte. Der er nemlig mange som vil kunne lære av deg også. Man velger forskjellige løsninger, og da er det viktig å ha et åpent sinn. Vis respekt til hverandre, og så kan man ha en relasjon som gagner begge parter. I starten så var jeg faktisk livredd min egen mentor. Men etter hvert har vi blitt bedre kjent, og jeg våger å slippe henne inn i min drøm.

Man må faktisk legge vekk frykt og dårlig selvtillit! Dersom du ønsker å komme det videre, så må du være åpen for ny kunnskap. Der finnes ikke en eneste grunder som er ferdig utlært. Alle sammen går på smeller, og lærer masse underveis. Noen har gått samme veien som meg før. Hvorfor skal man da ikke lytte til den kunnskapen som de sitter på? Det viktige blir jo å kunne sortere ut det som virkelig er relevant for din situasjon. Mine ambisjoner er høye, og da må jeg faktisk kaste meg ut i det, og stå på!

Finn ut hva du trenger av ny kunnskap, og kom deg av sted på kurs eller workshops. Legg sjenansen igjen hjemme, og still spørsmål. Når du viser engasjement, så får du en nærmere relasjon til vedkommende som holder kurset. Når jeg forbereder meg til en workshop, så tenker jeg over hvilke utfordringer jeg har. Og så forbereder jeg meg på forhånd. Det er nemlig svært viktig å ha problemstillinger klare før du går. Gjerne ha dem skrevet ned, sånn at du ikke glemmer det.

Ikke vær redd for å stille spørsmål! Vær nysgjerrig, og vis at du virkelig brenner for din drøm. Da vil andre mennesker legge merke til deg, og finne deg interessant. Jeg gikk noen runder med meg selv da jeg fikk mentor. Og jeg bestemte meg for å gi drømmene mine en skikkelig sjanse. Det har jeg ikke angret på, og jeg er på god vei mot målet mitt. Men jeg kan ikke tillate meg selv å feige ut. Nå må jeg søke etter den kunnskapen som jeg mangler, og så kan jeg ta nye steg. Det er skikkelig spennende!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *