Hverdagen

Må man vise sex konkurranser på tv?

Det er sannelig ikke måte på hva som skal vises på tv for tiden. Ja, jeg vet at tidene forandrer seg. Men jeg mener faktisk at vi er i ferd med å gå altfor langt, og det skremmer meg litt. For jeg er ikke så redd for å ha åpenhet om sex og samliv i 2019. Det er viktig at man snakker med de unge, og at de lærer seg forhåndsregler tidlig. Men vi trenger ikke å sende sex konkurranser på tv for det! Jeg prater altså om et program som heter Ex on the Beach.

For så si det sånn, så finnes der ikke noen grenser blant deltakerne. Og dette er unge mennesker som oppnår kjendis status i etterkant av serien. Faktisk så etterspør jeg om der ikke finnes noen former for regler under innspillingen av slike serier. Jeg mener at de som er bak kameraet bør gripe inn dersom det går for langt. Jeg følger ikke med på denne serien, men der vises de drøyeste klippene å nettavisenes sider. Dermed ligger det fritt tilgjengelig til alle døgnets tider, og man har ikke kontroll på hvem som ser.

Jeg kan nekte barna å se på serien, men det nytter svært lite. For det deles jo overalt, og man snakker om det. Men jeg tenker på flere aspekter ved dette. for hvorfor er der ikke noen som griper inn? Hvorfor har tv bransjen bare blitt mer og mer kyniske? Disse ungdommene skal ha et liv etterpå. Og jeg kan selv huske hvordan det stod til med min beslutningsevne da jeg var på den alderen. Man tenker ikke alltid så veldig langt frem. Da burde noen andre gripe inn, og ikke vise absolutt alt som skjer.

Da jeg vokste opp, så snakket vi ikke om sex. Man så svært lite av det på tv heller. Jeg har som voksen valgt å snakke mer om dette temaet med mine barn, og forsøker å forklare ting på best mulig måte. Men når det da blir servert de drøyeste ting, så blir det jo litt utfordrende. For meg så virker det som at det kun er det drøyeste som gjelder, og bransjen flytter sine egne grenser mer og mer. Der er nok mange som tenker at jeg er gammeldags, men vet du at det står jeg godt i.

Der skapes et bilde av sex som jeg faktisk synes er skadelig. Man trenger ikke å tie temaet i hjel. Men man trenger heller ikke vise at en jente har sex konkurranse med tre gutter heller. Det blir for mye. For meg så er det enkelt, og jeg kan la vær å se på. Men disse deltagerne mener jeg burde egentlig bli passet bedre på. Man vet veldig godt at sex blant ungdom i dag, inneholder mange skyggesider og press. Hvorfor skal man da på toppen av det hele presentere slike hendelser for ungdommen, og kalle det Girl Power.

Jeg er for åpenhet, og jeg mener at det er viktig. Men ikke når det gjøres om til en kamp om å få det drøyeste klippet på tv. Tv bransjen har et ansvar her, og bør roe seg ned litt. Vi trenger ikke sprenge alle grenser hele tiden. Dette har sjokkert eksperter her og i utlandet. Jeg må være ærlig, og si at jeg gremmes over det. Hva ungdommene velger å gjøre i sitt privatliv, kan ikke vi gjøre noe med. Men man kan i det minste bruke sunn fornuft, og ikke sende alt ut til alle sammen på tv skjermen. Man bør i det minste tenke seg om, og være bevisst på hvilke signaler man sender ut.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!