Personlig vekst

Stoler du på deg selv?

God morgen!

Jeg håper at dagen er fin, og at du er klar til en siste innsats før helgen kommer. For min del, så skal jeg jo jobbe hver dag uansett. Men helgene er jo litt annerledes. Men i dag tenkte jeg å dele noen tanker med dere her på morgenkvisten. Stoler du på deg selv? Klarer du å ha tillit til deg selv, eller blir du ofte usikker på egne ferdigheter? Blir du din egen fiende? Jeg tror dessverre at altfor mange av oss har kjent på dette i hverdagen. For vi mennesker er skapt på en måte som kan gjøre oss ganske så sårbare.

Det handler om hva vi har med oss i ryggsekken. Kanskje var ikke barndommen så stabil og trygg som den burde ha vært? Eller mistet du troen på deg selv underveis i livet? Jeg har virkelig kjent på slike følelser i store deler av livet mitt. Og jeg har brukt mange år på å komme meg videre i livet. Mobbingen tok i fra meg den barndommen som jeg hadde fortjent å ha. Psykisk vold i voksen alder ødela meg nesten helt. Men på et tidspunkt så måtte jeg ta tak i livet mitt, og komme meg opp igjen.

Å kunne stole på seg selv, er jo helt avgjørende i livet. For man skal prestere både privat og på jobb. Man skal bygge familie og karriere. Som foreldre skal man være gode rollemodeller for sine barn. Vi er omringet av krav og forventninger. Dette skal vi liksom ta på strak arm. Da trenger man en selvtillit som er stabil, og et selvbilde som er normalt. For oss som ikke fikk bygget dette opp i barndommen, er hverdagen fryktelig tøff. For det er ikke enkelt å bygge seg opp en selvtillit som voksen.

Men det er mulig å få det til. Det krever en intens innsats, og et pågangsmot som ikke tar slutt. For man kan jo ikke bare gi opp heller. For min del så var det avgjørende at jeg ville være en god mamma. Men for å få det til, så måtte jeg ta vanskelige valg for meg og min familie. Det har på ingen måter vært enkelt. Men jeg visste at det måtte gjøres, og jeg har tatt et steg om gangen. I dag er det godt å kunne kjenne på en økende grad av trygghet i meg selv. Jeg stoler mer på meg selv nå.

Noen ganger må man grave svært dypt før man finner gull. Og det kan være svært krevende. Men den gleden som kommer når man mester hverdagen igjen, er mer verd enn gull. Jeg priser meg lykkelig over at jeg tok denne kampen! For i dag så kan jeg våge å se fremover, og glede meg over alt det som skjer. For meg så er det ikke en selvfølge å lykkes, eller å ha en fin hverdag. Men når jeg ser at det skjer, så fylles jeg opp innvendig at glede, stolthet og takknemlighet.

For jeg gav aldri helt opp meg selv! Det var noe som ikke tillot meg å gi opp underveis. En kjæreste som stod trofast i alle stormene, og to sønner som betyr alt for meg. Jeg kunne ikke skuffe dem, og jeg kunne ikke skuffe meg selv. Det var viktig for meg å snu hver eneste stein. Nå er jeg ikke enda kommet helt i mål, og styggen på ryggen ulmer enda i kulissene. Men jeg forsøker å gi ham minst mulig plass i min hverdag. Jeg vet nå at jeg er sterk, og at jeg kan stole på meg selv! Det er jeg stolt av!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!