Hverdagen

Det eneste jeg ber om, er respekt!

God kveld , kjære venner!

Her har fredagskvelden kommet, og vi koser oss nå som helgen er i gang. Men jeg vil gjerne skrive om noe som jeg har tenkt en del på den siste tiden. Og det har vært viktig for meg å tenke før jeg skriver. For jeg har vært i tvil på hvordan jeg kan formulere meg uten å virke sytete. Men jeg må likevel si det på min egen måte. Saken er nemlig den at altfor mange Influencere, blir ikke tatt på alvor i det hele tatt. Og det provoserer meg at vår bransje ikke tas seriøst. Altfor mange møter på hånlatter, og mangel på respekt.

Jeg heier på alle sammen der ute. Om det er menn eller kvinner, så heier jeg like mye. Og jeg ønsker at vi alle sammen kan velge vårt yrke, og faktisk bli møtt med respekt av våre medmennesker. Det skal. være helt greit å jobbe med hva som helst, så lenge man overholder lover og regler i samfunnet vårt. Men det er utrolig å lese alle de kommentarene som vi får på våre kanaler. Det gjelder ikke bare meg, men alle andre som jobber via sosiale medier. Det er fortsatt mange der ute som ikke respekterer at vi faktisk har en egen bransje, og at yrket har en tittel.

Man må gjerne synes masse rart om hva andre velger å drive med. Men hold det for deg selv, og ikke vær frekk mot andre som har valgt annerledes enn deg. Jeg legger meg ikke i hva du driver med, så hvorfor skal du liksom ha rett til å sende meg kritikk på mitt valg. For det er jo tross alt mitt valg, og ikke ditt. Det er jeg som bestemmer selv i eget liv, og da nytter det ikke at du ikke liker det. Pass på at du er lykkelig med det du driver med selv, og la andre få gjøre det de ønsker. Så enkelt er det faktisk. Og jeg forventer faktisk at du kan respektere meg, og innse at du ikke har noe med mitt valg av bransje og yrkestittel.

La oss derfor heie hverandre frem, og fokusere på fremsnakk! Det er så mye hyggeligere, og det vil hjelpe for mange mennesker. For det er ikke kjekt å få kritikk på valg man skal ta selv for eget liv. Om jeg velger å være en influencer, så kan ikke du gjøre så mye med det. Akkurat som at jeg ikke kan kritisere andre for å ville bli lærer eller sykepleier. Vi har ulike ønsker, og vi må akseptere at vi er forskjellige. De siste månedene har jeg blitt kjent med så mange flotte mennesker. Alle har valgt å jobbe med sosiale medier, og samtlige opplever kritikk.

Det er trist at vår bransje blir sett ned på. Og jeg vet jo at der har vært en del episoder i media som fyrer opp under dette. Så vår bransje er ikke perfekt den heller. Men ikke ta alle under samme kam, Ta oss på alvor, og la oss få jobbe med det vi elsker. Om jeg tjener penger eller ikke, går kun utover min økonomi. Så ikke ta det så tung. Fokuser på deg og ditt, så skal jeg fokusere på meg og mitt. Alt handler om å respektere hverandre. Det burde vi få til-

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!

6 kommentarer

 • Maria O

  Men det jeg stusser over, er det faktum at man ikke bare kan «ta en yrkestittel». Jeg er ikke forfatter selvom jeg skriver noen sider på word hjemme i stua, og jeg er ikke en sangerinne/artist selvom jeg synger i dusjen. Hvordan kan du være en influencer når du nesten ikke har lesere, og ingen inntekt av bloggen din. Beklager altså, men jeg sliter veldig med å skjønne hvor du kommer fra, og hvordan virkelighetsoppfatning du har. Dette er bare trist

  • welgforedrag@outlook.com

   Dette har jeg svart på så mange ganger på både i innlegg og kommentarer. Vi er uenige om dette, så enkelt er det. Hvis du blir trist av å følge meg, så burde du heller følge noen andre enn meg .

 • Marta

  Enig med første kommentar, influenser er ikke en tittel man bare kan ta, det er en betegnelse på noen (veldig få) mennesker som har fått til noe gjennom sosiale medier eller andre ting (feks modeller eller musikere). Blogger er noe annet, men der er det også stor forskjell på å «være blogger» og å ha en jobb. Eller som første kommentar sier, det er forskjell på å «være forfatter» og å ha gitt ut en bok. Jeg syns også det er litt søkt å sammenligne det med å velge å være sykepleier, da gjør man en viktig jobb i samfunnet, betaler skatt og gjør nytte for seg. Det er ikke det samme som å skrive en blogg selv om man skriver om viktige ting. Jeg syns du skriver godt om psykisk helse for det er interessant å følge deg gjennom utfordringer med det, men det gjør deg dessverre ikke til en influenser samme hvor mange hårbøyler du har. Hvis jeg var deg ville jeg ikke gått så hardt ut, og jeg ville jobbet med innholdet mitt slik at det ble mer spisset. Sminkevideoer og motetips passer bedre på blogger som omhandler det, mens denne bloggen tror jeg ville vært bedre med færre og mer gjennomarbeidede innlegg som omhandler psykisk helse og mestringsteknikker for eksempel. Ikke ta dette som «hat», det er velment fra noen som vil deg vel.

 • Forvirrende

  Jeg må si meg litt enig… Man jobber ikke som influencer. Du blogger. Jeg forstår heller ikke helt konseptet med denne bloggen. Du legger ut så mange innlegg som handler om det samme, du gjentar deg selv til det kjedsommelige. Det er gode meninger og mange fine råd du kommer med, men det får på repeat. Hvis du vil lage sminkevideoer ville jeg kanskje fått med meg en makeup-artist? Det er MANGE som blogger om psykisk helse, så det er nok en tøff kamp å vinne lesere. Færre innlegg, men med variert innhold er mitt tips.