Hverdagen

Gi litt tid til en som trenger deg!

God morgen, kjære venner!

I går var det Verdensdagen for psykisk helse, og temaet for i år var å gi litt tid. Det er et tema som er veldig viktig i dagens samfunn, og vi vet at veldig mange mennesker sitter alene i ensomhet. Det gjelder mennesker i alle aldre, og i alle stadier i livet. Noen faller utenfor, og vet ikke hvordan de skal komme i kontakt med nye mennesker. Det er en farlig utvikling, og vi må forebygge for å unngå en eksplosjon av psykiske lidelser i befolkningen.

Jeg kjenner en del personer som virkelig sliter i sin hverdag, og som er veldig mye alene. De sliter med å komme seg ut, og våger kanskje ikke å møte opp på aktiviteter alene. Jeg har opplevd det når vi skal ha arrangement for vårt lokallag i Mental Helse. Der er så mye stigma, og tabu rundt psykisk helse. Mange ganger har jeg avtalt å møte mennesker utenfor. Da slipper de å gå inn helt alene, og jeg kan være en venn.

Vi trenger ikke gi så fryktelig mye. For det hjelper med en liten prat, og kanskje en kaffekopp. Å vise at man faktisk bryr seg om vedkommende, kan gjøre at de ikke føler seg så alene i verden. Vi glemmer veldig ofte at samfunnet vårt er sånn. For vi har ulike utgangspunkt, og noen kjenner ikke på så mye ensomhet. Jeg blir engasjert når mennesker åpner seg opp, og forteller meg hvordan de har i det i sin hverdag.

For meg å er det viktig å kunne være en som lytter. Som faktisk tar seg tid til å snakke med de som trenger det. Og jeg er ikke en perfekt person som fikser alt i eget liv. Nei , jeg har mine ting å stri med. Men vi kan være mer sammen, og unngå at folk føler seg helt alene. Vi må våge å be dem med på arrangement. Kanskje tilby å hente dem hjemme, eller møte dem utenfor lokalet. Vær et medmenneske som bryr seg, og som våger å forstå.

Jeg har kommet meg videre i livet, og det er jeg så glad for. Men det skyldes en blanding av masse terapi, og sosial trening. Det er ikke alt jeg klarer å gjennomføre enda. Men jeg har mennesker som våger å dra meg med, og som aksepterer meg sånn som jeg er her og nå. Den tryggheten ønsker jeg at dere også skal få oppleve. Så ta dere tid til å ringe noen, eller finn på noe sammen. Vær en venn, og bry deg. Gi litt tid til en som trenger deg!

Ha en kjempefin dag, så prates vi her igjen i kveld!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *