Hverdagen

Har julen allerede begynt?

Vi er ikke kommet så veldig langt ut i oktober, men jeg har sett at en del butikker allerede har tatt frem julepynt . Er det bare meg, eller synes dere andre også at det er litt vel tidlig? Jeg og min kjære mann tok oss en liten tur til Lyngdal forrige lørdag. Og vi var innom en rekke med butikker. Der ble vi møtt med nisser og utelys. Jeg får en følelse av at det kommer frem i butikkene så altfor tidlig. Men jeg er kanskje litt for tradisjonell på det området. Man kunne jo ha ventet til november i det minste. Men sånn er det altså blitt i butikkbransjen. Det har endret seg en del siden jeg jobbet som butikksjef.

Jeg er faktisk ganske så glad i juleforberedelser, og adventstiden. Julemusikk er jo nydelig å høre på. Men jeg syntes det var tidlig for meg å begynne å øve på julesanger. Men jeg har et oppdrag nokså tidlig, så jeg er allerede i gang med å øve sammen med musikerne. Men jeg kan ikke si at julestemningen kom til meg allerede nå. La oss heller komme oss gjennom denne måneden her, og så kan man begynne å tenke på jul og julegaver. Jeg er litt engstelig for denne utviklingen. For bruker man ikke opp til å av stemningen når det kommer altfor tidlig frem i butikkene? Min opplevelse på handleturen vår, var at jeg ikke enda var «klar» for julenisser og julepynt overalt hvor vi gikk.

Det kommer til å bli fint med jul, og jeg skal kose meg i den tiden. Men ikke riktig enda. For min del så er det for tidlig. Samtidig så er det jo litt fascinerende å høre hvor glade noen mennesker blir av at julen nærmer seg. Vi er så forskjellige på det med høytider og pynt. Dessverre å kjenner jeg mange mennesker som gruer seg til hele julen, og de blir påminnet om det overalt. Det er ikke alle som har noen å feire jul sammen med, og da kan denne tiden være ganske så lang og vanskelig. For min del så blir det pynting til første søndag i advent. Og da tar jeg frem alt utenom juletreet. Det kommer frem lille julaften.

Vi er har alle sammen vår egen mening om dette, og jeg mener ikke å være negativ til julen. Men jeg synes bare at den kommer så altfor tidlig frem, og at bruker vi liksom opp stemningen før den faktisk begynner. Sånn er jeg. Men jeg skal si at jeg gleder meg til en rolig jul her hjemme i Mandal dette året her. Så det blir nok fint når den tiden kommer!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!