Personlig vekst

Jeg er ansvarlig for min egen lykke!

God morgen, kjære venner!

Hvem er ansvarlig for din lykke i hverdagen? Vet du noe, det er faktisk deg! Og man skal ikke forsøke å løpe fra det ansvaret ved å skylde på de andre som er rundt deg. Faktisk så er det veldig viktig at du selv tar ansvar i eget liv, og fokuserer på det som skal gjøre deg godt. Uansett hvordan man snur og vender på det, så er det du som er sjefen i eget liv. Da må man også ta de oppgavene som følger med. Hverdagen kan til tider være hard å komme seg gjennom. Og da kan det være svært fristende å legge skylden på andre mennesker. Men det blir feil. Du har fått et liv, og du må gjennomføre det så godt som du bare kan.

Jeg har vært gjennom mange vanskelige perioder i livet mitt. Og jeg kan med rett plassere noe av ansvaret bort på andre. Men slettes ikke alt. Jeg har selv tatt valg som jeg har angret mye på, men jeg må bære den delen av ansvaret på egne skuldre. For meg så var det veldig viktig å få ta i mot faglig hjelp for å kunne plassere alt på riktig plass. Det var veldig tøft, men utrolig lærerikt. For i etterkant har jeg nå et ryddig og avklart forhold til fortiden min, og jeg vet hvor det gikk galt. Heldigvis så har jeg lært av det, og tatt viktige valg etterpå. Det gjør meg stolt over egen innsats, og jeg skal klare å leve videre med min historie.

Der er ikke et eneste menneske som aldri gjør noe feil i løpet av livet sitt. Alle sammen prøver og feiler. Men vi kan velge svært ulike måter å komme seg gjennom det på. Og det aller kjipeste jeg vet om, er mennesker som ikke evner å innse egne feil. Det er ikke noe som er mer frustrerende enn akkurat det, og visse ting kan berøre mange mennesker. Men vi kan ikke bestemme hvordan andre vil stille seg til sine feil. Jeg er kun sjef i mitt eget liv, og ikke i andres liv. Selvsagt har jeg ansvaret for mine barn, men andre voksne kan jeg ikke bestemme over. Det eneste jeg kan gjøre, er å ta min del av ansvaret. Og jeg kan dermed vise at fortiden er et tilbakelagt kapittel.

Pass på at du faktisk rydder opp etter deg. Dersom livet går på trynet, så forsøk å få den hjelper du trenger for å kunne komme deg videre. Jeg fikk det så mye bedre med meg selv etter at jeg fikk ryddet opp i mange ting. Og jeg fortjener å ha en fin fremtid. Da er det viktig at jeg selv ikke ødelegger det jeg forsøker å bygge videre på. Så ta jobben med å rydde i eget liv! Det kommer du ikke til å angre på.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *