Hverdagen

Mammarollen kan gi meg grå hår!

God kveld!

Jeg er veldig glad for at jeg er mamma. Men noen ganger så føler jeg meg ikke særlig fornøyd med meg selv. For jeg er en skikkelig hønemor, og kontrollfrik. Da kan det fort bli litt vanskelig når man har to gutter som egentlig ønsker å få litt mer fred fra mamma. Men jeg vet godt at nå er vi kommet til de årene hvor guttene endrer seg, og de blir mer og mer selvstendige. Da merker jeg at stresset mitt øker, og jeg kommer til å få grå hår av dette opplegget.

Det er to kjekke gutter som vi har. Og jeg vet veldig godt at de kommer til å utfordre meg i tiden som kommer. Det er bare sånn livet er. Men jeg forsøker å finne en balanse mellom kontroll og frihet. Den er vanskelig for meg. For jeg vil jo aller helst vite hva som skjer hele tiden. Nå må jeg ikke mase for mye, men likevel vise at jeg er en engasjert mamma. Og jeg har funnet ut at det er egentlig jeg som er det største problemet i denne situasjonen. Guttene er jo slik som gutter i denne aldersgruppen er.

Nei, dette handler nok aller mest om at jeg må våge å slippe taket litt. Men det skal skjer gradvis, og vi voksne må sette klare grenser. Folk kan si hva de vil, men jeg føler at det er en krevende periode. Samtidig så elsker jeg dem over alt på jord, og jeg gruer meg allerede til de flytter ut en gang. Jeg tror at mange mødre kan kjenne seg igjen. Hva skal man si? Hvordan skal man si det slik at de skjønner alvoret? Hvor skal grensene egentlig gå? Er jeg for streng, eller må det faktisk bare være sånn?

Veien blir til mens vi går. Jeg har jobbet en hel del med meg selv på dette punktet. For selv om jeg er livredd for at det skal skje noe galt, så må jeg la dem få ha en viss frihet. Jeg kan ikke stoppe tiden, og bare la dem forbli små. Nei, det er nye tider her i huset nå. Barn blir til ungdommer, og da skal jeg si at det kan bli liv. Jeg er glad for den gleden barna har gitt oss, og jeg ønsker å være en så god mamma som mulig. Men det er en krevende tid for både ungdommen og foreldrene.

Hver kveld når alle er i hus, så er jeg så takknemlig. Det er så godt å vite at ungene mine har det trygt og godt her hjemme hos meg og min kjære mann. Så jeg takker for at disse guttene kom akkurat til oss, og jeg kommer til å være en voksne som skal veilede dem. Der er jeg og min kjære mann et godt team!

Ha en fin kveld, og så prates vi igjen om noen timer!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!