Personlig vekst

Alarmklokkene ringte!

De siste ukene så har jeg lært veldig mye om meg selv. Det har vært en fin miks av positive og negative erfaringer. Men jeg sitter her i kveld, og har det veldig bra. For jeg føler at flere brikker stadig finner sin plass i mitt private puslespill. Alt skjer av en grunn, og man blir sterkere av motgang. Det handler om å bli kjent med nye sider av seg selv, og faktisk stole på sine egne vurderinger og valg. For noen uker siden var jeg både fysisk tung, og mentalt ganske mørk. Men etter å ha tatt tak i livet, så er hverdagen bedre. Treningen hjelper kropp og sinn, og jeg føler meg så mye bedre allerede.

Der finnes ikke en magisk medisin mot mine utfordringer. Jeg jobber heller for å finne en fin balanse, og holde meg så frisk som mulig. Heldigvis så kjenner jeg meg selv godt, og jeg klarer selv å finne de verktøyene som hjelper meg. Når jeg plutselig trøstespiser, så oppdager jeg det faktisk helt selv. Og når jeg er på vei inn i mørke, så drar jeg meg selv ut derfra selv. Da har jeg kommet ganske langt i viktige prosesser. For det er viktig å kunne se de vonde symptomene selv. Jeg vil ikke være fast i en depresjon. Livet mitt er altfor godt til å kunne søle det bort.

Når jeg innser mine egne faresignaler, så kan jeg berge meg selv i en tidlig fase. Det klarte jeg denne gangen, og jeg er stolt over min egen innsats. Og så viser det meg at hverdagen min må være strukturert, og jeg må følge dagsplanen min så godt som mulig. Kroppen min er så mye bedre nå, og jeg kjenner at humøret mitt er bedre. Så da kan jeg fortsette med det jeg gjør, og finpusse litt på dagsplanen underveis. Jeg har snudd litt på rekkefølge og prioriteringer. Trening er et must, så det skal jeg gjennomføre. Å kunne lede seg selv stødig gjennom livet, er min aller viktigste oppgave. For da blir jeg en enda bedre mamma, ektefelle og venn.

Jeg er ikke redd for å dele mine tanker om dette. For jeg er ikke alene. Vi er mange som må ta ekstra vare på oss selv. Psykiske og fysiske diagnoser er bare en forklaring på hvorfor jeg sliter. Men det er opp til meg å finne den hverdagen som jeg kan trives i over tid. Det er en jobb som jeg skal klare fint!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!