Hverdagen

Nei til «homoterapi»!

God morgen!

Jeg har de siste dagene fulgt med på de heftige diskusjonene som kom i kjølvannet av VG TV og Morten Hegseth dokumentarserie om homoterapi. Det er både hjerteskjærende, og fryktelig trist å høre hva disse menneskene er blitt utsatt for. Det gjør vondt inni hjertet mitt. For jeg er i mot såkalt homoterapi, og det bør forbys i Norge! Vi skal være et raust og varmt samfunn med plass til mangfold. Jeg skjønner ikke hvordan man behandle mennesker på denne måten, og at de faktisk ikke blir stoppet.

Jeg er kristen, og jeg skjemmes over det som jeg ser. Min tro er ikke sånn, og jeg føler virkelig at man trekker inn religion på en fæl måte. Det er ikke sånn at jeg kjenner så veldig mange som lever med en annen legning. Men jeg kjenner noen. Og tanken på at disse flotte menneskene ikke skal få leve sitt liv i fred, gjør meg rasende. Selv om mange av oss ikke har kjennskap til hvordan det er å være homofil i dagens samfunn, så kan vi likevel kjenne at dette er en urett som begås mot de homofile.

For meg så blir dette skikkelig feil, og jeg ønsker å spre kjærlighet mot mine medmennesker. Alla sammen er like verdifulle, og vi skal ikke være dommer over andres liv eller tro! Jeg vet at der alltid vil være et delt syn på dette. Men jeg tenker at her må vi faktisk våkne, og få slutt på dette vanvittige opplegget. I min tro så skal vi møte hverandre med respekt og kjærlighet. Det er ikke vi som skal dømme, og si noe som helst om hva Gud egentlig vil. Bibelen tolkes på mange måter, og jeg vet i hvert fall at dette ikke stemmer overens med den kristne barnetroen som jeg har!

Jeg håper virkelig at politikerne våkner opp, og får dette til å ta slutt! Man skal ikke utsettes for denne type overgrep i 2019. Det er en stor skam, og jeg føler virkelig et behov for å si hva jeg mener. Homofile er ikke et farligere menneske enn oss andre. De er ikke fortapt på grunn av legning. De har krav på et verdig liv, akkurat som deg og meg. Selv om jeg ikke har direkte kjennskap til dette selv, så er jeg som mamma svært opptatt av å fortelle mine barn om hvilke holdninger som er ok. Alle sammen er like mye verd, og skal behandles med den samme respekten som vi får!

Det kan godt hende at noen rynker på nesen over mitt standpunkt. For jeg kommer fra en relativt liten by, og er oppvokst i et kristent hjem. Men noe av det aller viktigste jeg har lært i barndommen, er å behandle hverandre med respekt og nestekjærlighet. Jeg føler et behov for å vise min støtte til de som har det vanskelig der ute på grunn av sin legning. Altfor mange mennesker tar selvmord, fordi de ikke orker å leve blant oss på grunn av sin legning. Det bør vi alle sammen ta lærdom av, og jobbe med hvordan vi behandler hverandre i dagens samfunn.

Vær stolt av den personen som du er! Hvilken legning du har, er ikke viktig for meg. Jeg ønsker å være et medmenneske som våger å støtte den som ligger nede. Vi må våge å si ifra! Dette er ikke greit! Hva den enkelte tenker om denne saken, kan jeg ikke endre. Men jeg håper virkelig at vi sammen kan få slutt på denne verkebyllen. La oss godta at vi er forskjellige, og vise hverandre helt vanlig respekt!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook, Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!