Hverdagen

Ufyselig kjøpepress!

Det er helt vanvittig hvor stort materialistisk press ungene våre tidlig blir utsatt for. Jeg blir helt matt når ungene forteller om det som foregår blant barn og ungdom i dag. Det er veldig viktig å ha lue med et spesielt merke, eller sko til flere tusen kroner. Her hjemme har vi verken lyst eller råd til å henge oss på den karusellen. Så ungene må spare penger selv, og eventuelt være med å betale selv. Nå er det jo helt krise å kjøpe klær på Cubus, eller kjøpe billige produkter på matbutikken. Alt skal være så perfekt, og jeg kjenner kvalmen komme snikende.

Jeg vet at tidene har endret seg fra da vi var små. Men jeg tror ikke ungene har vondt av å tenke på hvordan pengene brukes i familien. Det handler mye om sunt folkevett, og ikke henge seg på det kjøpepresset som foregår rundt oss nå. Jeg er ikke så opptatt av merker. Så det er ikke naturlig for meg å kjøpe dyre klær eller sko. Men jeg merker det på ungene. For de ønsker jo å være like «kule» som «alle de andre» barna. Jeg kan noen ganger være skikkelig oppgitt over det, for vi har virkelig ikke penger til å flotte oss så veldig med dyre merkeklær.

Vi som er voksne, har et stort ansvar her. Å lære ungene våre hva som er viktigst, og hvordan man kan tenke økonomisk. Det skal ikke bety noe i et vennskap, om du har merkeklær eller ikke. De materialistiske tingene må ikke få lov til å vinne! Ja, vi kjøper nye ting vi også. Men jeg har stort fokus på å lære barna hva som er viktig. Vi er ulike, men jeg vil gjerne at de skal være seg selv akkurat sånn som de er. Klærne skal ikke være det som avgjør om du får venner eller ei!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!