Hverdagen

Matbudsjettet må kuttes!

God kveld!

Vi har nok en gang bestemt oss for å skjerpe inn på dagligvarehandelen her i huset. For vi er veldig flinke i perioder, men så sklir det fullstendig ut. Denne uken så har vi tatt ukeshandelen allerede i helgen som var, og planlagt alle middager til og med fredag. Da er det på tide med ny handletur igjen. For oss så vet vi at det er økonomisk riktig, og svært viktig med tanke på budsjettet. Det er jo sånn at matvarene koster en del penger, og man kan fort spare en del på å gjøre handelen unna i en runde.

Det handler nok en gang om å bruke tid på planlegging, og det sparer meg for mye tid. Denne uken har det vært null stress forbundet med matlaging, og alle varene var på plass allerede. Da blir ikke middagene så mye jobb, og vi har kunnet bruke tiden annerledes. I tillegg så er det veldig gunstig for oss å ta handelen i helgene, sånn at min mann kan være med å bære varer. Mine hender liker ikke tunge bæreposer. Vi er glade for å ha strammet oss selv litt opp på denne fronten, og forsøker å få inn en god rutine på dette.

Det er rart hvordan ting kan bli bedre, dersom man velger å forberede seg litt. Det tok ikke så mange minutter å sette opp en middagsmeny. Og i tillegg så ryddet vi kjøkkenskuffene våre i romjulen, så vi har kontroll på hva vi allerede har hjemme. Det sparer vi også penger på. Som dere vet, så har vi gjort dette tidligere også. Så det er helt normalt at det sklir ut for mange. Men vi velger å gjøre et nytt forsøk, og ønsker å spare litt inn her. Det er ikke så dumt å skjerpe seg litt.

Nå er jeg allerede i gang med å planlegge neste ukes middager, og vil bruke opp ting som ligger i fryseboksen. Der har jeg lett for å glemme hva ligger. Men nå skal vi nok løse det på en god måte. Så ta en titt på hva dere har i skuffer og skap, kjøleskap og fryseboks. Bruk det opp først, og så kan man handle kun det som man faktisk trenger! Lykke til!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!