Personlig vekst

Ikke press ungdommen for hardt!

God morgen!

Da er vinterferien i gang her i Mandal, og ungene er hjemme. Det betyr roligere dager, og ikke den samme strukturen som vi pleier å ha i hverdagen. Det kan iblant by på noen utfordringer, men vi gleder oss over å ha en uke fri fra skole. Jeg jobber som vanlig med mine kanaler hver dag, og jeg tar ikke fri. Viktig for meg å holde kreativiteten oppe, og fortsette i den daglige rutinen med trening og jobb. Det er godt å se at ungene nyter ferien, og at det er ok å være hjemme i ferien.

Jeg tenker at barna har godt av å senke skuldrene ned litt. De lever med et forventningspress, og det kan ikke være så lett for ungdommen i dag. Samfunnet har en tendens til å forvente mer og mer fra dagens ungdom. Og jeg vet at det er årsaken til at mange unge sliter med psyken. For man skal aller helst mestre både skolepress, utseendefokus og innfri andres forventinger hele tiden. Jeg er redd for at vi lager alt for mange krav, og at vi dermed er med på å presse dem altfor hardt.

Det er viktig at ungdommen får vite at de faktisk er gode nok, og at vi er glad i dem sånn som de er. Vi kan ikke si det for ofte. Det er opp til oss voksne å oppdra trygge barn. Da må vi ta vekk noe av det presset som de møte. Gi dem rom til å vokse opp, og forme sin egen identitet. Vi trenger ikke at alle er like, eller at alle skal ha høyere utdannelse. Det vi trenger er et mangfold av trygge ungdommer, som skal overta ansvaret etter hvert som de blir voksne.

Vi må gi dem den tryggheten som de faktisk trenger. Jeg må som mamma, forberede mine barn på voksenlivet. Men jeg skal hjelpe dem gjennom de ulike stegene. Alle mennesker er forskjellige, og har ulike kvalifikasjoner. Hver enkelt menneske skal vite at de er unike, og at de er verdifulle. Der har vi en jobb å gjøre, og vi må fokusere på den mentale biten. La oss være gode forbilder for ungene våre, og gi dem masse kjærlighet på veien mot voksenlivet. Det trenger de, for å oppnå tryggheten i seg selv.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Podcast: Min psyke hverdag!

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!