Personlig vekst

Jeg hatet utseendet mitt!

For en tid tilbake fikk jeg spørsmål om jeg har sluttet å bruke sminke i hverdagen. Jeg har ikke tatt så mye bilder eller video , hvor jeg har brukt sminke den siste tiden. Det handler om at jeg måtte ta meg selv i nakken, og faktisk våge å være uten sminke. For selv om jeg er veldig glad i sminke fortsatt, så ble det en slags beskyttende maske for meg i en periode. Det ønsker jeg ikke. Så da bestemte jeg meg for å ta en del bilder og video uten sminke. Jeg måtte venne meg til å være glad i mitt eget ansikt. Akkurat sånn som det er . Nå er jeg mer bevisst på det, og har jobbet hardt med meg selv på innsiden.

Det er absolutt lov å bruke sminke, og føle seg litt ekstra fin. Jeg gjør det iblant, og koser meg med det. Men jeg er mye mer bevisst på hva jeg tenker om meg selv, og hvordan jeg kan være fornøyd med mitt naturlige ansikt. Der har jeg nemlig alltid slitt veldig med mitt eget selvbilde. Når jeg sminker meg, så føler jeg meg som en annen versjon av meg selv. En tøffere og tryggere meg. Det ville jeg klare uten sminke også, og da måtte jeg øve meg på det. Så jeg har virkelig tatt et oppgjør med mine egne tanker om utseendet. Fakta er at jeg aldri har likt meg selv. Vondt å si høyt, men dessverre helt sant. Speilbildet var min fiende nr 1.

Jeg har hatt godt av å ha denne pausen fra sminke. For jeg måtte ta tak i et problem som alltid har vært der. Men jeg gruet meg veldig for å gå inn i de små detaljene. Måtte være dønn ærlig, og faktisk erkjenne hvordan det stod til inni eget hode. Nå vet jeg jo at der ikke er noe som helst galt med mitt utseende. Men jeg får stadig vekk besøk av styggen på ryggen, og han forteller meg det stikk motsatte. Denne kampen er nok ikke over med det første. Men jeg er blitt mer komfortabel med meg seg, og ser meg i speilet. Nå bruker jeg sminke når jeg har lyst, men jeg må ikke ha det for å være trygg i meg selv.

Vi har alle sammen våre utfordringer når det kommer til kropp og utseende. Og jeg vil jo at vi alle sammen skal føle oss fine , og vite at vi er unike og verdifulle mennesker. Men så er det å få det til i sin egen hverdag. Jeg håper at vi sammen kan hjelpe hverandre til å bli tryggere i oss selv!

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg

Podcast: Min psyke hverdag!

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!

6 kommentarer