Personlig vekst

Hissigpropp!

God morgen!

Må du telle til ti noen ganger? Sånn at du ikke eksploderer helt? Vet du, det må jeg gjøre ganske ofte i noen perioder. For jeg har et heftig temperament, og kan bli ganske sint dersom ting går på tverke. Jeg forsøker å være blid og munter, men jeg kan bli skikkelig sint ganske kjapt. Det kommer litt an på dagsformen min, og hva som skjer i livet der og da. Noen ganger så må jeg flire av meg selv i etterkant. For det er jo mange ganger ganske dumt å bli sint for småting. Da kan små ting bli veldig store, og man innser etter hvert at denne diskusjonen ikke var særlig nyttig for noen av oss.

Jeg vet at jeg kan være ganske utfordrende å leve sammen til tider, så jeg jobber med saken. Dette er noe som jeg må bli flinkere til, og ikke bruke så mange krefter på det. Jeg har vært sånn siden jeg var liten. Hissigpropp, men likevel stort sett blid. Det var jeg som var den ungen som ble skikkelig sint, og som kunne lage en del drama. Men det skjedde hjemme. Ikke på skolen, eller på fritidsaktiviteter. Utad så har jeg alltid forsøkt å være blid enhver tid. For jeg ville ikke vise frem de reelle følelsene mine, og bli skikkelig sint foran andre enn familien min.

Noen ganger så kan jeg være i ferd med å bli skikkelig sint, men så blir det noe morsomt over det istedenfor. Da kan vi plutselig bare begynne å le skikkelig, fordi jeg blir sint på noe som er helt idiotisk. Å jobbe med regulering av følelser, krever tålmodighet. Noe som jeg noen ganger ikke har så veldig masse av. Men med årene så har jeg blitt mye bedre til å si det jeg mener, på en mer human måte. Jeg måtte bruke litt tid på å bearbeide følelser, for så å lage meg et nytt reaksjonsmønster. Det har vært krevende til tider, men jeg føler meg likevel som et bedre menneske nå.

Innestengte følelser skaper en enorm belastning. Både fysisk og psykisk. Og min kropp har virkelig hatt en tung byrde i mange år. Som et resultat av dette, så har kroppen min utviklet kroniske sykdommer i muskler og ledd. Belastningen har vært altfor stor, og skadene er kommet for å bli. Fibromyalgi er resultatet, og det smerter meg hver eneste dag. Heldigvis så er jeg evig optimist, så jeg lar meg ikke stoppe mer enn nødvendig.

Klem fra Wenche

Følg meg gjerne på Facebook , Youtube og Instagram!

Snapchat: wencheblogg og Hverdagschat (torsdag)

Podcast: Min psyke hverdag!

Bli gjerne med i Mestringsklubben!

Velkommen til min blogg! Jeg heter Wenche Larsen Gundersen . Jeg er gift, og har to barn. Bor i Mandal. Jeg håper at Du vil trives her! Her får Du ta del i min hverdag , tanker, følelser og opplevelser!